Det svänger om Slackerville Zoo och den americanainfluerade musiken har många gånger fått publiken att helt oförhappandes börja dansa. Trots tydliga influenser är musiken och framförandet varierat då bandmedlemmarna byts om både när det gäller att komponera och sjunga lead. Med ibland tre i kören och ett gnisslande munspel då och då blir det både nerv och dynamik i musiken.

Den senaste tiden har Slackerville Zoo spelat både på fester och på kulturfestivaler. Listan på alla giggs är lång och varierad men såväl Söderslätts Countryfestival, Hultsfred som KB i Malmö, Mejeriet i Lund och Holger Danske bar i Helsingör har scener som stampats av Slackerville Zoo.

Under-elen-2

Musiken består till största delen av material som bandmedlemmarna skriver själva. Då alla i bandet bidrar på olika sätt varierar stilen på låtarna en del. Trots allt finns det en tydlig riktning mot väster. En del covers i spellistan ökar igenkänningsfaktorn för publiken.

Slackerville Zoo består av Mats, Sebastian, David och Trummis (Henrik). Sättningen är klassisk med två gitarrer, bas och trummor. Det är Mats som spelar picking på sin Telecaster, men David har fler gitarrer. Sebastian är den som är bäst på att göra flera grejer på samma gång: han kan sköta basen med fingrarna och tuta i munspel samtidigt. Trummis skakar och slår på det han kommer åt, så resten av bandet försöker se till att han har gott om trummor, lock och andra rytminstrument i närheten.